محل تبلیغات شما

چگونه بصورت کاربردی PMBOK  را در پروژه های EPC پیاده سازی کنیم؟
قبل از پاسخ به این مساله ترجیح میدم که خلاصه ای ار بکارگیری استاندارد در ارائه خدمات بپردازم. چرا باید از استاندارد استفاده کنیم؟ و تعریف استاندارد؛ 
"داشتن نظم و معیار و تعیین اندازه و مهم‌تر از آن رعایت حدود و ارزیابی ها، برای تعیین کیفیت و مشخصات مطلوب یک کالا یا خدمات را استاندارد می‌گویند. استانداردها دارای چهار محور کاملاً مجزا، یعنی ماهیت محصولات»، امور مدیریتی»، ارزیابی و انطباق‌ها» و مسئولیت‌های اجتماعی» هستند." 
پس بکارگیری و استفاده از تمامی موارد حاضر در تعریف ارائه شده استاندارد، موجب خواهند شد که خیلی مدون و مشخص نسبت به تحویل محصول یا خدمات قابل ارائه در یک پروژه، مطابق با سرفصلهای استاندارد اقدام نمائیم و یا در صورت عدم تحویل از طرف مشتری/کارفرما، بتوانیم با شفافیت کامل از کار انجام شده خود دفاع و ارجاع نمائیم. 
اهمیت استفاده از استاندارد PMBOK مخصوصا در پروژه های EPC ؛
اصل کار تیم مدیریت پروژه های EPC بر پایه هماهنگی و یکپارچگی میان فازهای مهندسی، خرید و تدارکات و ساخت تا راه اندازی و تحویل نهایی محصول/خدمات پروژه، بنا شده است که همین امر، باعث شده که تیم ها مدیریت پروژه اغلب در شرایط حساس و پر فشار فرآیندهای آغازین پروژه قرار گیرند، که موجب از دست رفتن مهمترین زمان پیاده سازی و بکارگیری استاندارد PMBOK میگردد. 
که دقیقا زمان تعریف رویه ها و دستورالعمل های بکارگیری از فرآیندها و حوزه های دانش این استاندارد میباشد. این در حالی است که سازمان ها و شرکت های بر پایه EPC، اغلب منتظر پیاده سازی سازمانی این استاندارد ها می باشند، که متاسفانه بعلت سورفتارهای سلیقه ای مدیران سازمان و اختلاف نظرها پیاده سازی استاندارد مدیریت پروژه PMBOK به همان مدرک استاندارد OPM3 سازمانی بسنده می نمایند و از لحاظ بکارگیری استاندارد در پروژه ها بعلت زیرساختهای پرهزینه و زمانبر، و معمولا ناهمگون و وسواسی در ابتدای راه، بکارگیری استاندارد محکوم به منقضی شدن میشوند! درصورتی که میتوان در ابتدای فرآیندهای آغازین و تدوین برنامه مدیریت پروژه، نسبت به تعریف و تدوین Procedure هایی با موضوع بکارگیری هریک از فرآیندهای ۵گانه پروژه که در خود سرفصلهای حوزه‌های دانش مدیریت پروژه را بصورت خیلی خلاصه و ساده که تنها شامل موارد موجود در "ورودی-ابزارها و تکنیک ها-خروجی" های هریک از حوزه‌های دانش PMBOK باشند، تدوین نمایند، که با توجه به زمان پروژه نسبت به توسعه بموقع و طرح ریزی هریک از رویه/دستورالعمل (Procedure)های زیرمجموعه هرکدام از فرآیندها اقدام نمود. 
دامنه کاربرد بکارگیری استاندارد PMBOK:
 بکارگیری و تدوین رویه/دستورالعمل های استاندارد مدیریت پروژه PMBOK، باعث میگردد تیم ها و مدیران پروژه‌های EPC، نسبت به مستندسازی و فراهم کردن مدارک لازم مطابق با سرفصلهای این استاندارد جهت تحویل نهایی پروژه اقدام نمایند، که این امر باعث سهولت در فرایندهای مدیریت و کنترل یکپارچه پروژه های بسیار بزرگ EPCراحت تر و با دقت بیشتری نسبت به زمانی که تنها طبق بندهای ناقص قراردادهای EPC به طول می انجامد، بکار گرفته شود. 
نتیجه؛
از آنجایی که تحویل پروژه‌ها (چه موفق در اتمام پروژه،  و یا نا موفق در پروژه های ناتمام)، بر اساس مدارک پایانی تحویل نهایی به انجام میرسند، پس، بکارگیری استاندارد PMBOK به همین سادگی موجب داشتن دعاوی مستند بر پایه استاندارد جامع PMBOK، خواهد گردید. که اکثرا مطابق با بندهای اخلاق مدیریت پروژه، این مهم باعث خواهد گردید که تمامی قصور الصاقی به تیم های مدیریت پروژه، با درجه تخریب بسیار پائین تری در مقایسه با عدم بکارگیری از استاندارد PMBOK در پروژه های این‌چنینی، صورت پذیرد. 

بکارگیری استاندارد PMBOK در پروژه های EPC

سوالات و پاسخ کنکور ارشد مهندسی صنایع - صنایع 90 و صنایع سیستم 90

مدیریت کیفیت فراگیر؛ مدل چنگال

استاندارد ,پروژه ,های ,بکارگیری ,مدیریت ,pmbok ,بکارگیری استاندارد ,پروژه های ,در پروژه ,استاندارد pmbok ,نسبت به ,بکارگیری استاندارد pmbok ,استاندارد مدیریت پروژه

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

پاتوق بچه شیعه ها